Historie Albert Heijn Achterberg

Familie Achterberg is meer dan honderdtien jaar actief in het kruideniersvak. Oorspronkelijk is het gestart met een bakkerij, die door de ondernemerszin van vier generaties Achterberg, met de hulp van een grote club medewerkers en door vele trouwe klanten uitgroeide tot de kwaliteitssupermarkt in Steenbergen. De oprichter van het familiebedrijf is Paulus (Pau) Achterberg. Hij werd in 1883 geboren in Goudswaard. Nadat Paulus enkele jaren werkte als bakkersknecht besloot hij eigen baas te worden. Op de jeugdige leeftijd van 24 jaar liet hij een woning, annex bakkerij bouwen aan het Zwartsluisje, tussen Piershil en Zuid-Beijerland. Met hard werken werd een degelijk bedrijf opgebouwd, dat zelfs de oorlogsjaren wist te overleven. Zoon Engel (geboren in 1920) deed eerst enkele jaren ervaring op bij andere bakkerijen en kwam vervolgens in de zaak. Hij breidde de bakkerij uit en verkocht ‘levensmiddelen in bediening’. De bakkerij zelf groeide en Engel was blij met de komst van de derde generatie: Bram. Deze richtte zich aanvankelijk op de bakkerij, terwijl vader Engel zijn energie stak in de oprichting van een supermarkt. Hiervoor had hij in Zuid-Beijerland een prachtig pandje op het oog. In 1970 begon Engel daarin een A&O-winkel. Deze winkel groeide in de erop volgende jaren uit zijn jasje. En Bram sloot zijn bakkerij om zijn vader in de winkel te assisteren. Het tweetal bouwde met de hulp van beide echtgenotes en een aantal medewerkers de supermarkt verder uit. Opnieuw volgde een verhuizing naar een grotere ruimte in het nieuwe winkelcentrum van Zuid-Beijerland. De groei was gestaag en via een andere winkelformule werd uiteindelijk gekozen voor een franchise concept bij Albert Heijn. Daarbij kunnen zelfstandige ondernemers gebruikmaken van Albert Heijn als organisatie. Inmiddels trad de vierde generatie – zoon Martin – toe tot het familiebedrijf. Hij deed naast ervaring in het eigen bedrijf ook ruime ervaring op bij andere organisaties, waaronder het distributiecentrum van Albert Heijn in Pijnacker. Vervolgens kwam Steenbergen in beeld. Hier waren verdere uitbreidingsmogelijkheden, in tegenstelling tot de ontwikkelingen in Zuid-Beijerland. In 2001 nam familie Achterberg de Albert Heijn vestiging aan de Lindenburghlaan over. De winkel is sindsdien stapsgewijs uitgebreid tot het huidige personeelsbestand van meer dan 160 medewerkers, inclusief overname van Gall & Gall Steenbergen eind 2018. Martin nam de dagelijkse leiding van zijn vader Bram over en hij weet zich gesteund door een gemotiveerd team van medewerkers. Onder het motto ‘vertrouwd •persoonlijk • betrokken’ wordt hard gewerkt om het u als klant volledig naar de zin te maken.

Het laatste nieuws

Zomerse prijsfavorieten!

Zomerse prijsfavorieten!

Op naar buiten, want het is heerlijk weer. Of je nou gaat borrelen, zwemmen of picknicken. Veel producten altijd laag geprijsd.
Fijn weekend!

Lees meer

Uitgelicht

Over Ons

Vertrouwd, persoonlijk, betrokken. Deze drie begrippen vatten de motivatie en ambitie samen waar wij mee werken.

Onze Historie

Familie Achterberg is meer dan honderdtien jaar en via vier generaties actief in het kruideniersvak.

Extra Service

Albert Heijn Achterberg biedt klanten diverse extra diensten die u wellicht niet direct zou verwachten.

Vacatures

Ons complete team bestaat uit meer dan 160 medewerkers. Zou jij hier deel uit van willen maken? Bekijk de vacatures.

Zeven dagen per week van 08.00 tot 21.00 uur geopend

Openingstijden Albert Heijn Achterberg

Maandag 08.00 - 21.00u
Dinsdag 08.00 - 21.00u
Woensdag 08.00 - 21.00u
Donderdag 08.00 - 21.00u
Vrijdag 08.00 - 21.00u
Zaterdag 08.00 - 21.00u
Zondag 08.00 - 21.00u

Openingstijden Gall & Gall Achterberg

Maandag 09.00 - 19.00u
Dinsdag 09.00 - 19.00u
Woensdag 09.00 - 19.00u
Donderdag 09.00 - 19.00u
Vrijdag 09.00 - 21.00u
Zaterdag 09.00 - 19.00u
Zondag 10.00 - 19.00u

Albert Heijn Achterberg is bijzonder betrokken bij Steenbergen en zijn omgeving. Wij sponsoren, bieden hulp en werken nauw samen met veel lokale partners. .


Martin Achterberg

Eigenaar Albert Heijn Achterberg